Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) Su, Merkezi Bir Mutfağın Daha Taze ve Daha Güvenli Ürünler Sunmasına Yardımcı Olur
Tayvan, Taipei'deki büyük bir merkezi mutfak ve gıda işleme şirketi, malzemeler ve yemekleri merkezde hazırlar. Sonrasında bunları Tayvan ve Çin mutfaklarına teslim eder. Malzemeler, Taipei Şehri çevresindeki çok sayıda restoran müşterisi için yemeğe dönüştürülür. Çin ile Tayvan’da, güveç ve kaliteli yemekler dahil olmak üzere çeşitli mutfaklardan yemek sunmaya odaklıdırlar.
Problem
Malzemeleri bu mutfaklara göndermeden önce, merkezi mutfaktaki personelin bakterilere uygun ortam olduğu için tüm ürünleri, özellikle deniz ürünlerini temizlemesi ve sterilize etmesi gerekir. Daha önce, ürünü ıslatıp, bakteri ve pestisit kalıntılarını ortadan kaldırmak için ayrıca bileşenlerin raf ömrünü uzatmak için sulandırılmış kimyasal maddeler kullanıyorlardı. Ancak ürünleri bu şekilde sterilize etmek dört saat sürdüğü için zaman alıcıydı. Ertesi gün servise hazır hale gelmesi için personelin ürünü bir gece de ıslatması gerekiyordu. Ek olarak, gıda üzerinde kimyasal kalıntı bıraktığı için kimyasal dezenfektanların kullanılması zamanla insanlar için güvenli değildir. Merkezi mutfak, gıda bileşenlerini dezenfekte etmenin daha hızlı, daha çevre dostu ve daha güvenli bir yolunu arıyordu.
Çözüm
Merkezi mutfak, musluklardan ozonlu su sağlamak için BioSure'un Su Dezenfeksiyon Sistemini (WDS) mutfaklarındaki her lavaboya bağladı. WDS elektrolitik EOG jeneratörü aracılığıyla Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) su ile filtrasyon sonrası bakterileri
üründen uzaklaştırmak için sanitize edici madde bir oluştururlar. OH & O₃ su ile, kimyasallarla dört saat süren sanitasyon işleminin yerine sadece 5 ile 30 saniye sürer. Zararlı kimyasal kalıntı bırakmaz. Ayrıca, büyük fıçılarda kimyasal madde satın almaya ve depolamaya gerek kalmamasıyla önemli maliyet tasarrufunun yanı sıra personelin kimyasal temizlik maddelerini bir araya getirmek için yaptığı işçilikten de maliyet tasarrufu sağlanır – en önemlisi bu işlem, insan hatasına açık bir süreçtir. Artık ürünlerin ve özellikle deniz ürünlerinin dezenfeksiyonu daha hızlı, daha ucuz ve daha iyi.