Buz & İçecek Uygulamaları
HAKKINDA_
İçecek Endüstrisi için Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) Su
Cafelerde,restoranlarda içeceklerde daha fazla çeşitlilik talep edildikçe, içecek ve buz hijyeninin, tüketici standartlarını karşılaması gerekmektedir. Modern işletim prosedürleri (HACCP), içecek ve buz güvenliğinin mikrobiyolojik kontrolünü iyileştirmeye yardımcı olmak için istikrarlı, güvenli aynı zamanda hızlı profesyonel dezenfeksiyon ekipmanı gerektirmektedir.
Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O 3 ) kullanımı artık alkolsüz içeceklerden, meyve sularına, bira ve şaraptan birçok şeyi şişeleyen üretim tesislerinde kullanımı içecek endüstrisinin çoğunda başlamıştır. BioSure Professional’ın OH & O₃ dezenfeksiyon ekipmanı serisinin içecek filtrasyonu, buz makineleri ve fıçı bira hatları dahil olmak üzere su hatları için güvenli, bakteri içermeyen su sistemleri ve sanitize edici su ekipmanları sağlayarak müşterilerin güvenliğini garantilemiş olur. İşletme sahiplerinin doğrudan ve dolaylı maliyetlerden tasarruf etmesine de yardımcı olur. BioSure Professional ayrıca, müşteri memnuniyeti oluştururken, tadı etkilemeden bakım ve temizlik arasındaki süreyi uzatan doğal bir dezenfektan sağlar.
Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) Suyu İçecek Endüstrisinde Nasıl Çalışır?
SU SEBİLLERİ
Bakteri ve mikroorganizmaları uzaklaştırmak için su pınarı düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Bununla birlikte, klor gibi kimyasallar genellikle su filtrelerini temizlemek için kullanılır ve bu da zararlı kimyasal kalıntılar bırakabilir. Su filtrelerinin dezenfekte edilmesi, içinden geçen suyun temizliğini etkileyeceği için önemlidir. Bununla birlikte, filtreler, özellikle sert sularda bakteri ve kireç oluşumuna da eğilimlidir. OH & O₃ su kullanmak, su filtrelerini dezenfekte etmenin güvenli ve etkili bir yoludur.
ŞİŞELEME & DOLUM
Şişeleyiciler de Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O 3 ) suyunun faydalarını görüyorlar. Bir elektrolitik EOG su jeneratörü, şişe yıkama için kullanılan suyu üretebilir. Tüketici kullanımından önce içecekleri depolamak için şişeleri dezenfekte etmenin kimyasal olmayan bir alternatifidir. Bir dezenfektan olarak OH & O₃ suyu klordan 50 kat daha etkilidir, bu da şişeleme şirketlerinin kimyasal temizleyicilerden büyük miktarlarda tasarruf edebileceği anlamına gelir.
BUZ & BUZ YAPICILAR
Buz makineleri, klozetten daha fazla veya aynı düzeyde bakteri içerebildiğinden, içecek endüstrisinde yaygın bir sorun halindedir. Çoğu tüketici, kirli buz makinelerinin Covid-19 salgınlarına yol açabileceğinin yanı sıra makinelerin zararlı bakteriler, virüsler ve diğer mikroorganizmalar için üreme alanı olduğununda farkında değil. Bar ve restoran sahipleri, buz makinelerinin temizliğinin izlenmesinden ve korunmasından ayrıca sadece tüketim için güvenli olan suların kullanılmasından sorumludur. Bununla birlikte, kimyasal temizleyiciler, su hatlarında kalabilir ve bu kalan zararlı kalıntılar durumun farkında olmayan müşteriler tarafından tüketilebilir. Buz makinelerini besleyen su hatlarında OH & O₃ rahatlıkla kullanılabilir, elde edilen su makinenin içinde zararlı patojenlerin birikmesini önler. OH & O₃ su, makineden akmaya
başladığında temas ettiği tüm bakterileri ortadan kaldırır. Bu su daha sonra buz haline gelir. Hem makinenin hemde elde edilen buzun içinde oluşabilecek mikrop ve bakteriden korur. Üretilen buz, mükemmel ve sağlıklı şekilde tüketime uygundur, ayrıca bakterilerle dolu buz makineleriyle savaşmak için en iyi çözümdür.
İÇECEK SU HATLARI
Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) doğal bir dezenfektan görevi gören güçlü bir oksitleyicidir. OH & O₃ kullanarak dezenfekte etmek, tehlikeli kimyasal dezenfektanlara olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve geleneksel sanitizasyon ürünlerine karşı çevre dostu bir alternatiftir. BES’ten bir BioSure Filtreleme Sonrası Dezenfeksiyon Sistemi (PFDS) kurmak, kirli su hatlarından geçen içme suyu nedeniyle hastalık riskini azaltır. Ayrıca Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) , klordan 3.000 kat daha hızlı etki eder ve 50 kat daha hızlıdır. OH & O₃ sanitasyon işleminden sonra herhangi bir zararlı yan ürün yaymadan oksijen moleküllerine dönüşür. Su hatlarını daha fazla biyofilm oluşumundan korur ayrıca küf ve bakteri oluşumunu ortadan kaldırır.
GAZLI & MAYALI İÇECEK HATLARI
Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) doğal bir dezenfektan görevi gören güçlü bir oksitleyicidir. OH & O₃ kullanarak dezenfekte etmek, tehlikeli kimyasal dezenfektanlara olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve geleneksel sanitizasyon ürünlerine karşı çevre dostu bir alternatiftir. BES’ten bir BioSure Filtreleme Sonrası Dezenfeksiyon Sistemi (PFDS) kurmak, kirli su hatlarından geçen içme suyu nedeniyle hastalık riskini azaltır. Ayrıca Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃), klordan 3.000 kat daha hızlı hareket eder ve 50 kat daha etkilidir. OH & O₃ sanitasyon işleminden sonra herhangi bir zararlı yan ürün yaymadan oksijen moleküllerine dönüşür. Su hatlarını daha fazla biyofilm oluşumundan korur, ayrıca küf ve bakteri oluşumunu ortadan kaldırır.
KAHVE & ÇAY MAKİNELERİ
Kahve veya çay makinelerinde OH & O₃ su kullanmak, içlerinde biyofilm birikmesini önlemenin etkili bir yoludur. OH & O₃ su virüsleri, parazitleri, bakterileri ve mantarları yok eder, yani tüketiciler kirli, bakteri dolu su hatlarından geçen çay veya kahveleri içerek hasta olmazlar. Tüketiciler, su borularını dezenfekte etmek için kullanılan kimyasal dezenfeksiyon ürünlerinden kalan zararlı kimyasalları veya maddelere maruz kalmadığı için daha güvenlidir.