Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃), Ürününüzden Zehirli Kimyasal Kalıntıları Nasıl Temizleyebilir?

Dünyadaki beslemeye yetecek kadar meyve ve sebze yetiştirmek çok önemli bir görevdir. Endüstriyel tarım sektörü, pestisitler ve kimyasal dezenfektanlar kullanarak tüm popülasyonları beslemek için taze ürünler yetiştirmek için uygun maliyetli yöntemler geliştirmiştir. Ancak bu kimyasallar zamanla insan vücudunda birikebilir ve potansiyel sağlık sorunlarına neden olabilir. Ürün endüstrisi onlarca yıldır ürünleri dezenfekte etmek ve pestisit izlerini ortadan kaldırmak için klor kullanmakta, ancak klor bakterileri öldürmede % 100 etkili değil. Ayrıca klor insan vücuduna ve çevreye zararlı kalıntılar bırakır. Sağlık uzmanları, klor tedavisinin bıraktığı kalıntı hakkında uzun süredir endişelerini dile getiriyorlar. Şimdi, çok daha iyi bir alternatif var – Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) su. Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃), doğal bir dezenfeksiyon maddesi görevi gören güçlü bir oksitleyicidir. OH & O₃ kullanılarak yapılan dezenfeksiyon, tehlikeli kimyasal
dezenfektanlara olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve geleneksel kimyasal sanitizasyon ürünlerine çevre dostu bir alternatif sunar. OH & O₃, klordan 3.000 kat daha hızlı hareket eder ve 50 kat daha etkilidir. Sanitasyon işleminden sonra ozon, herhangi bir zararlı yan ürün yaymadan oksijen moleküllerine dönüşür. Araştırmalar, meyve ve sebzeleri OH & O₃ suyla dezenfekte etmenin, pestisit izlerini gidermek için klor gibi geleneksel güvenlik ve sanitasyon yöntemlerini kullanmaktan daha üstün olduğunu doğrulamıştır. OH & O₃ sanitasyonunun nasıl çalıştığını daha iyi anlamak
ve ürünlerimizde hangi zararlı kimyasalların bulunduğunu bilmek önemlidir.

Pestisitler Zehirlidir ve Toksinler İnsanlar İçin Zararlıdır

Elma ve şeftali gibi ürünler için en yaygın kullanılan dezenfektan organofosfatlardır. ABD Tarım Bakanlığı tarafından, elma ve şeftali ürünlerinin neredeyse  % 81'inin organofosfat püskürtme işlemiyle dezenfekte ediliyor. Bu dezenfektan ekinleri korumada iyi iş görse de, insanlar üzerinde muazzam yan etkileri vardır. Şaşırtıcı gelebilir, ancak bu kimyasallar “zararlıya özgü” olacak şekilde tasarlanmamıştır. Hastalık Kontrol Merkezi'ne (CDC) göre, organofosfat diazinon, sinir sistemini kontrol etmek için kritik bir kolinerjik enzim olan asetilkolinesteraza zarar vererek çalışır. Kısacası, haşerelerin sinir sistemlerini kısa devre yapan aynı kimyasallar, işlenmiş ürünü yiyen insanları da zehirliyor olabilir.

Organofosfatlar Üzerine Araştırma

CDC tarafından yürütülen bir araştırma, birçok lösemili çocuğa yapılan testlerde kanlarında yüksek konsantrasyonlarda organofosfatın pozitif sonuç verdiğini bildirdi. Diğer çalışmalar, pestisit ile işlenmiş ürünü az miktarda tüketmeden önce pestisit maruziyeti ile lenfoma ve lösemi gibi hastalıklar arasında güçlü bir bağlantı olduğunu göstermektedir. Yapılan araştırmalar düzenli üretim-tüketim yoluyla vücudumuza giren kimyasalların  zamanla  vücudumuzda biriktiğini gösteriyor.

Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃), Ürünlerden Tehlikeli Kimyasalları Nasıl Uzaklaştırabilir?

Son yirmi yılda, ABD’nin meyve ve sebze tüketimi önemli ölçüde arttı. Ancak aynı dönemde gıda kaynaklı hastalıklarla ilgili olaylar da arttı . Artık ciddi bir kriz olarak kabul edilen pestisit alımı sorunu kamuoyunun dikkatini çekiyor.
Endüstriyel çiftçiler, mahsul atıklarını kontrol etmek için zararlı pestisitlerin kullanımını yaygın olarak benimsemeye başlamadan önce, temizleme yöntemleri, gıdalarımızdan az miktarda kimyasal kalıntıyı ortadan kaldırmak için yeterince işe yaradı. Bununla birlikte, daha ağır dozlarda toksik kimyasallar, insan vücuduna zarar veren reaksiyonlara neden olabilecek daha fazla toksik kalıntı bırakır. OH Hydroxyl Radical & O₃ su ve spreyleri toksinleri azaltır ve kalıntı bırakmaz.

Oksitleyici Ajan Olarak Hydroxyl Radical (OH) & Ozon O₃

Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) suyun üretim endüstrisinde birincil kullanımı  oksitleyici bir ajan olmasıdır. OH & O₃ klordan daha hızlı çalışır ve bize zarar verebilecek herhangi bir kimyasal kalıntı bırakmaz. OH & O₃ yüksek onsantrasyonlarda reaktiftir, ancak sonrasında 20 dakika içinde hızla normal oksijene dönüşür. OH & O₃ su, yüksek enerjili moleküler bağı nedeniyle oksijenden çok daha güçlü bir elementtir. Oksijene doğru olan bu ayrışma, OH & O₃’u gıda ürünleri için güvenli hale getirir çünkü geride kalıntı bırakmaz. Taze meyve ve sebzeler ozonlu su ile iyice durulanmalıdır. Yıkama suyu, bir filtrasyon ve OH & O₃ kombinasyonundan sonra yeniden kullanılabilir.

Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) Su, Ürünleri Güvenli Hale Getirir

Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) su, suyu şişeleme tesisleri de dahil olmak üzere birçok endüstride kullanılmaktadır. OH & O₃ ayrıca  meyve ve sebzelerin  bakteri toplamasını engeller, böceklenmeyi engeller ayrıca nakliye sırasında küf ve mayanın yayılmasını durdurur. OH & O₃ su, İngiliz Organik Toprak Derneği tarafından kabul edilmiştir. Organik tarım ürünlerinin temizliğinde kullanılabilir ve gıda üzerinde kimyasal kalıntı bırakmaz.

Son Olarak;

Sanayileşmiş tarım, gıda üretiminde devrim yarattı, ancak istenmeyen bir yan etki olarak, gıdalarımız artık potansiyel olarak önemli zararlara ve hastalığa neden olan bakterileri taşımakta. Klor kullanımı insanlar için zararlı olabilir, ancak OH & O₃ su ile ürün endüstrisi ve tüketiciler artık daha fazla kimyasal kullanmadan pestisitlerin toksik etkisini ortadan kaldırmak için etkili bir yönteme sahipler. Artık dünya çapında daha fazla tüketici, ürünlerinin hem bakteri hem de kimyasal içermemesini talep ediyor. OH & O₃ ile meyve ve sebzeler için temizleme işlemi olarak etkinliğini gösteren çok sayıda çalışma yapıldı. Ozonu gıda hazırlama ve temizlemede farklı, daha güvenli bir yaklaşım olarak düşünmenin tam zamanı.